Seminar Perniagaan Internet Malaysia

Thursday, December 17, 2009

Online bachelor degree

Online bachelor degree merupakan keyword yang telah dipertandingkan dalam cabaran SEO yang dibuat di wangcyber. Kali ini saya juga turut serta dalam usaha untuk menempatkan website di tempat yang terbaik di google.com. Cabaran ini sememangnya bukan cabaran mudah malah penuh dengan cabaran yang sukar. Ada beberapa isu yang perlu di beri perhatian dalam pertandingan kali ini. Antara lain adalah untuk cuba menyelitkan website yang dipertandingan di tempat yang terbaik di kalangan website-website yang telah tersedia ada di engin carian google. Nampak memang mudah, namun untuk cuba menempatkan diri dikalangan website yang mempunyai PR yang baik bukanlah sesuatu yang mudah untuk di lakukan.

Untuk cabaran kali ini, saya mengunakan website http://universityofyezaa.com sebagai website yang akan di optimize dengan kata kunci Online bachelor degree . Kenapa saya memilih domain yang tidak mengandungi kata kunci bagi cabaran kali ini? Jawapannya adalah cukup mudah kerana saya hendak memberi peluang kepada diri saya sendiri untuk mencuba domain yang tidak mengandungi kata kunci agar ia dapat memberi pengetahuan baru mengenai kekuatan nama domain dalam optimization process di google.com

Ada beberapa topik penting yang menarik minat saya mengenai Online bachelor programs yang terdapat di internet. Walaupun di Malaysia kaedah pembelajaran sebegini belum lagi popular, namun hakikatnya ia bukanlah perkara baru. Dengan adanya teknologi internet ia dapat membantu mempromosikan lagi Online degree bachelor programs yang terdapat di malaysia.

No comments: