Seminar Perniagaan Internet Malaysia

Wednesday, June 25, 2008

Seminar Perniagaan Internet- Kesimpulan

Seminar Perniagaan Internet yang terdapat di Malaysia Sekarang ini banyak memberi pendedahan dan didikan kepada peserta Seminar Perniagaan Internet. Ini merangkumi teknik-teknik untuk memulakan perniagaan daripada peringkat permulaan sehinggalah di peringkat akhir sesuatu proses.

Seminar Perniagaan Internet yang terdapat sekarang ini boleh dibahagikan kepada 2 iaitu
1. Seminar perniagaan internet
2. Seminar program menjana kewangan daripada internet

1. Seminar Perniagaan Internet
Seminar ini lebih memberi penekanan kepada perniagaan yang mengunakan internet sebagai medium utama operasi. Model ini hanya mengunakan internet sebagai marketing tools dan perniaga akan menghantar sesuatu product atau service apabila pengguna memerlukan khidmat mereka.

2.1. Seminar Program menjana
Seminar ini lebih memberi penekanan kepada jenis-jenis program yang membolehkan peserta menjana pendapatan melalui program yang terdapat di internet. Di antara program tersebut adalah google adsense.


Kebaikan menyertai Seminar
1. Menjimatkan masa peserta untuk mengetahui teknik-teknik yang diperlukan
2. Pendedahan kepada peserta
3. mengelakkan peserta daripada menceburi program yang tidak boleh dipercayai seperti scam program

keburukan seminar
1. Peserta mungkin tidak dapat memahami proses pembelajaran di semianr kerana tahap atau level peserta mungkin tidak sama daripada satu sama lain

4 comments:

hampeh said...

seminar seminar ni tak penting, kat internet berlambak maklumat, ko cari je!

admin said...

rilex lah bro, kalau dapat free awak ambik je untuk kepentingan diri masing masing

seminar-perniagaan-internet-best said...

hehehe. apesal hampeh tu marah plak. hehehe. takper ar. seminar ini pun bagus. Sebab dah tak perlu trial n error. guna terus jer

admin said...

betul kata bro kat atas